Головна » 2013 » Лютий » 12 » Чи будуть сплачувати податок на нерухомість в Івано-Франківську
08:45
Чи будуть сплачувати податок на нерухомість в Івано-Франківську

Чи будуть сплачувати податок на нерухомість в Івано-Франківську




Про це в інтерв’ю телеканалу «Вежа» повідомила  начальник відділу адміністрування місцевих податків івано-франківської ДПІ Галина Преснякова.
 
Платниками цього податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової нерухомості. Податком на нерухомість оподатковується житлова площа об'єктів житлової нерухомості, до якої належать будинки, прибудови до них, оселі садибного типу, квартири, котеджі, кімнати в багатосімейках. Однак, сплачувати новий податок зобов’язані лише ті особи, котрі володіють квартирою житловою площею більше 120 квадратних метрів та будинком, житлова площа якого перевищує 250 квадратних метрів, наголосила Галина Преснякова.
 
За її словами, всі, хто є власниками оподатковуваної житлової площі у Івано-Франківську, щорічно, відповідно до рішення івано-франківської міської ради, сплачуватимуть 0,8% від розміру мінімальної заробітної плати за кожен  квадратний метр, а тим, які мають нерухомість у селах, що належать до івано-франківської міської ради, доведеться платити 1% за кожен квадратний метр. Власники елітної нерухомості, тобто, квартир площею понад 240 квадратів і будинків, у яких житлова площа перевищує 500 квадратних метрів, сплачуватимуть 2,7% від встановленої на початок року мінімальної заробітної плати за кожен „зайвий” квадрат житлової нерухомості.
 
Як зазначила податківець, згідно норм Податкового кодексу власники декількох житлових об’єктів нерухомості можуть обрати пільгову житлову площу, тобто ту квартиру чи будинок, на які податок на нерухомість не нараховуватиметься.  Не буде нараховуватись також податок на дачні та садові будинки за умови, що у власника - платника податку лише один такий об’єкт.
 
Вона наголосила, що податок власники нерухомості - фізичні особи будуть сплачувати один раз на рік, а юридичні особи - щоквартально. Останній день подачі звітності для юридичних осіб - 31 січня. Фізичні особи-власники нерухомості, яка потрапляє під оподаткування до 1 липня 2013 року, отримають від податкової служби повідомлення-рішення, в якому буде вказана сума, що підлягає до сплати в бюджет. За несвоєчасну сплату податку до місцевого бюджету Податковий кодекс передбачає відповідні штрафні санкції.
http://firtka.if.ua
Новини Івано-Франківська от Mobus.com


Переглядів: 948 | Додав: prapor1 | Теги: Новини, податки, Івано-Франківськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайта
  • Спорт Прикарпаття
  • Весільний фотограф
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Партнери
    Украинский портАл


    [UAport - объединяя лучшее, найти главное]
    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    Бесплатные объявления Ивано-Франковска
    Сайт бесплатных объявлений для частных лиц и предприятий Ивано-Франковска Бесплатные объявления Ивано-Франковска
    Сайт бесплатных объявлений Ивано-Франковска.
    Недвижимость на АРЕНДАТОР.КОМ.УА - покупка, продажа и аренда квартир, домов, офисов, квартиры посуточно, агентства недвижимости
    Жилая и коммерческая недвижимость
    Облачко
    Кнопки
    База объявлений недвижимости Украины
    Архів записей